Refleksologia stóp

Refleksologia masaż

Refleksologia (refleksoterapia) stóp to metoda leczniczego masażu stóp, w której stymulowane są określone punkty i strefy odruchowe na stopach, odpowiadające poszczególnym narządom i układom ludzkiego ciała.

Refleksologia stóp zajmuje się zasadami pracy punktów odruchowych znajdujących się na stopach, tzw. refleksów. Punkty te odpowiadają poszczególnym organom, gruczołom oraz częściom naszego ciała.  Refleksolog używając odpowiedniej techniki pracy kciuka oraz palców, stymuluje te punkty i w ten sposób pomaga przywrócić naszemu organizmowi jego wewnętrzną równowagę.

CENNIK ZABIEGÓW:

SPRAWDŹ AKTUALNE CENY NA STRONIE:
www.masaz.fundacjapromocjazdrowia.pl

Podczas pierwszej wizyty refleksolog przeprowadza z pacjentem bardzo dokładny wywiad, starając się zebrać jak najwięcej informacji odnośnie obecnego stanu zdrowia pacjenta oraz wszelkich dolegliwości i chorób, które pojawiły się w przeszłości. Taka wnikliwość/skrupulatność jest naprawdę istotna, jako że wszystkie problemy zdrowotne są ze sobą ściśle powiązane.

Refleksologia Stóp Szczecin Prawobrzeże

Zabieg trwa 30-60 minut i składa się z 3-ech części. Zdecydowaną część zabiegu zajmuje oczywiście praca na receptorach – refleksolog opracowuje po kolei wszystkie obszary na stopach odpowiadające poszczególnym organom i układom. Stymulacja niektórych z nich zazwyczaj okazuje się dla pacjenta bolesna, świadczy to o problemie w danym narzędzie/układzie lub osłabieniu wybranego meridianu. Czasami jednak nie dzieje się tak od razu, receptory mogą być poblokowane i zarówno ból jak i detoks związany z oczyszczaniem się organizmu może pojawić się dopiero po jakimś czasie. Zazwyczaj dzieje się to w przeciągu 3-ech pierwszych zabiegów, ale potrafi i dopiero po 8. zabiegu.

Zły stan stóp, a zabieg refleksoterapii – zły stan stóp może czasami wprawić pacjenta w zakłopotanie, zupełnie niepotrzebnie. Ich stan odzwierciedla stan ludzkiego organizmu, pomagając refleksologowi ustalić w jakim narządzie lub części ciała doszło do zaburzenia wewnętrznej równowagi.

Zabiegi refleksologii stóp odbywają się w poniedziałki i piątki w godzinach 15 – 19. Prosimy o wcześniejsze umawianie zabiegów telefonicznie bądź osobiście w gabinecie.

Zabiegi refleksologii stóp możemy wykonywać także w dowolnym terminie w domu klienta.

ADRES:

Szczecin – Dąbie
ul. Anieli Krzywoń 10

KONTAKT:

Tel: 91 831 59 69
promocjazdrowiadabie@gmail.com

Klub seniora Szczecin Dąbie

Po więcej informacji zapraszamy na stronę internetową poświęconą naszemu gabinetowi w Szczecinie – Dąbiu: www.masaz.FundacjaPromocjaZdrowia.pl