Klub 50+

dsc09063

Po 50 roku życia w naszym ciele zachodzi szereg zmian. Jesteśmy bogaci o doświadczenia wielu lat życia i posiadamy potężny kapitał wiedzy. Z drugiej jednak strony osłabieniu ulega nasza pamięć i szybkość przyswajania wiedzy.

By stymulować pozytywne przemiany wieku średniego i przeciwdziałać tym negatywnym, stworzyliśmy cykl zajęć realizowanych w ramach Klubu 50+. By z nich skorzystać, wystarczy odwiedzić nas pod adresem Anieli Krzywoń 10 w Szczecinie – Dąbiu i zadeklarować chęć uczestnictwa. Jakie sfery życia aktywizujemy w naszym klubie?

Oferta Klubu 50+

Zajęcia ruchowe, sprawnościowe, manualne – Z biegiem lat nasza ogólna sprawność ulega osłabieniu. Dlatego kilka razy w tygodniu organizujemy w naszym klubie gimnastykę. Sprawność podnosimy także na zajęciach manualnych i rękodzieła, oraz w trakcie nauki języka migowego.

Zajęcia pamięciowe, podnoszące sprawność umysłu – By przeciwdziałać spadkom formy naszego mózgu, musimy go stale stymulować. Nasi wykwalifikowani terapeuci i pedagodzy zapewnią Państwu właściwy trening poprzez ćwiczenia pamięci, ćwiczenia językowe i warsztaty psychologiczne.

Wyjścia, spotkania integracyjne – nie samymi ćwiczeniami człowiek żyje 😉 dlatego w ramach klubu organizujemy różnorodne wyjścia, zabawy integracyjne i wycieczki do kina oraz teatru.

dsc08168

dsc01102