Medytacja

medytacja szczecin

Zapraszamy do korzystania z naszej oferty zabiegów relaksacyjnych i medytacji. Pozwolą one Państwu odzyskać spokój ducha i wewnętrzną harmonię. Stanowi to świetną odpowiedź na problemy dzisiejszego świata, w którym jesteśmy narażeni na duży stres.

Nasze zabiegi relaksacji, medytacji i reiki przeprowadzamy w specjalnie wyciszonym pomieszczeniu. Wszystkie zabiegi odbywają Państwo w formie sesji z wykwalifikowanym trenerem posiadającym tytuł mistrzowski Reiki Usui.

Medytacja indywidualna z trenerem

Czas trwania – około 50-60 minut

Medytacja jest stanem koncentracji uwagi bez wysiłku na różnych ważnych tematach. Możemy jej używać do rozwiązywania codziennych problemów. Ma to bardzo pozytywny wpływ na nasze samopoczucie, uwalnia od napięć, stresów, prowadzi do uzdrowienia ciała, umysłu, całego życia, zrozumienia rzeczywistości i rozszerza świadomość. Już w początkowych stadiach medytacji wskazana jest praca z wychowaniem podświadomości – praca z afirmacjami – z pozytywnymi zdaniami kodującymi podświadomość.

Trener dobierze rodzaj i sposób medytacji do twoich indywidualnych potrzeb i stopnia zaawansowania. Osoby początkujące przed sesją mogą liczyć na bezpłatny wstęp teoretyczny, podczas którego prowadzący wyjaśni wszystkie pojęcia, ustali cele sesji i poprowadzi przez wszystkie etapy medytacji. Medytacja indywidualna może być przeprowadzana na matach lub na wygodnym stanowisku zabiegowym.

Medytacja indywidualna

Relaksacja – indywidualne sesje z trenerem

Czas trwania – około 50-60 minut

Relaksacja to bezpieczny, przyjemny stan odpoczynku, odprężenia, uwolnienia napięć. Przy pewnej wprawie można korzystać z niej w każdej chwili, a błogi stan rozluźnienia prowadzi do szybkiej regeneracji sił i uzyskania nowej, czystej energii do dalszego działania.

Relaksacja to wstęp do medytacji. Aby  zacząć medytować – powinno się opanować najpierw relaks i umiejętność posługiwania sięautosugestią. To niezbędna podstawa, na której bazuje każda z technik medytacyjnych.

Konsultacje

Czas trwania – około 50-70 minut

Nie wiesz do końca, czego potrzebujesz? Podczas spotkania konsultacyjnego trener podpowiada, co należy zrobić, aby sobie pomóc, gdzie znaleźć przyczynę problemów życiowych, zdrowotnych i innych. Służy radą i pomocą, z jakich technik skorzystać, by dojść do porozumienia z sobą samym, aby uporządkować i uzdrowić swoje życie.

Konsultacje prowadzi mistrz Reiki Usui Ewa Szewczyk. Jak sama mówi,  przeszła głęboki proces oczyszczania umysłu i pracy nad sobą, w którym zastosowała wiele sprawdzonych, bezpiecznych technik. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie wsparcie i pomoc od nauczycieli i mistrzów, których spotkała na swojej drodze. Uważa, że miała wiele szczęścia, że trafiła od razu na najwyższej jakości pomoc, która bazowała na najczystszych intencjach  napotkanych nauczycieli i mistrzów, a poprzez ich nauki i przekazy płynęła czysta miłość, wsparcie, poparte wieloletnim doświadczeniem. Dzisiaj to ona dzieli się swoim doświadczeniem i wysoką Świadomością, by pomagać i wspierać innych.

Medytacja zajęcia grupowe

Adres:
ul. Anieli Krzywoń 10

Telefon:

Pracujemy od poniedziałku do piątku do 8:00 do 19:00.

Nasz gabinet zlokalizowany jest w centrum dzielnicy Szczecin-Dąbie, na przeciwko Kościoła. Mieścimy się na parterze kamiennicy z wejściem bezpośrednio od ulicy A. Krzywoń.

F5028998-BD80-4A6A-96AB-BB377CDEC8FD

Po więcej informacji zapraszamy na stronę internetową poświęconą naszemu gabinetowi w Szczecinie – Dąbiu: www.masaz.FundacjaPromocjaZdrowia.pl